Gyermekjogi Civil Koalíció

Programok a Gyermekjogi Civil Koalíció ajánlásával

Program Szervezet Elérhetőség
Szupervízió gyerekvédelemben dolgozóknak
UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány
A YounGo App egy letölthető telefonos alkalmazás, mely kifejezetten a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára készült.
Rubeus Egyesület
Az alapítvány online rajzórát szervezett az egyik gyermekotthonban (Komádiban). Közös alkotás, és mellette online kapcsolattartás a mentorokkal.
Igazgyöngy Alapítvány
Az alapítvány a jelenlegi járványhelyzethez alkalmazkodva segítséget ajánl fel minden kórházi dolgozónak, hogy gyermekeiket napi rendszerességgel önkéntes egyetemisták bevonásával online tanítják.
KórházSuli Alapítvány
A koronavírus okozta korlátozások idejére a Vadaskert Kórház Napraforgó részlege közfinanszírozott online krízisintervenciós programokat ajánlja a kamaszoknak és szüleiknek. #napraHÍVÁS Ha 13-18 év közötti vagy, és szívesen gyakorolnál egy ellazultságot, elfogadást és nyugalmat adó technikát otthon, várunk Téged az 5 alkalmas, 5-6 fős online relaxációs csoportunkra. Jelentkezésedet követően felvesszük Veled a kapcsolatot, hogy egyeztessük a kapcsolattartást és a csoport kereteit. #karanténKIHÍVÁS Jó lenne egy kis plusz a napjaidba? Feszült vagy? Szereted a kihívásokat? Ha ezek közül legalább egyre igen a válaszod, kövesd posztjainkat Facebook-on és Instán! Minden napra új gyakorlatokkal készülünk, melyek segíthetnek, hogy könnyebben viseld a most nagyrészt otthon töltött napokat.
Vadaskert Alapítvány
Az alapítvány partnere a Villa Bagatelle 5 budapesti gyermekotthon lakóinak és nevelőiknek főz minden nap ebédet és süt péksüteményt, amit az alapítvány munkatársai szállítanak a hét minden napján. Ez azért nagy segítség, mert egyébként ez a feladat is a nevelőké lenne most, hogy a gyerekek nem az iskolában ebédelnek. · Az ebéddel minden nap egy borítékban, játékos feladatokat küldenek be az alapítvány munkatársai a gyerekeknek Karantén Kalandok néven, melynek megoldásait másnap kapják vissza tőlük.
Világszép Alapítvány
Ahol már az évek alatt szoros személyes kapcsolat alakult ki (a fent említett 5 otthonból 3-ban) ott az alapítvány munkatársai online is jelen vannak a gyerekek mindennapjaiban. · Facebook csoportokat hoztunk létre otthononként, ahová minden nap egy-egy általunk készített szórakoztató tartalmat, játékot töltünk fel, pl. önkéntes mesemondóink mesevideóit. Továbbá Világszép telefonokat juttatunk be az otthonokba, amin keresztül az önkéntes mentoraink és a munkatársak egyéni figyelmet tudnak adni a gyerekeknek. Ügyeltünk rá, hogy minden gyerekkel rendszeresen beszéljen valamely munkatársunk, lehetőség szerint ne maradjon ki senki. · Adomány tekintetében a technikai eszközökre fókuszáltunk, laptopokat, a fent említett telefonokat és tableteket szereztünk és gyűjtünk jelenleg is, hogy a gyerekeknek legyen lehetősége tanulni, elvonulni és kikapcsolódni, illetve kapcsolatot tartani. Ahol internet elérhetőséggel kapcsolatban vannak nehézségek, oda mobilnetet igyekszünk biztosítani erre az időszakra. Az asztali gépeket kevésbé tartjuk praktikusnak. · Az óvodánk pedagógusai a megváltozott helyzetre reagálva digitális támogatási rendszert alakítottak ki a szülők és az ovisok számára, melyet ugyanúgy a gyermekotthonokban lakó ovisaink és nevelőik számára is eljuttatnak, illetve keresik a lehetőséget a velük való kapcsolattartásra.
Világszép Alapítvány
.
Kilátó élményprogram online folytatása.
UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány
Ingyenesen elérhető filmek.
Nemzeti Filmintézet
https://filmarchiv.hu/hu/alapfilmek/filmek?filter=játékfilm
Virtuális alkotótábor kisebb gyerekeknek.
UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány
Adománykampány (tárgyak és szolgáltatások közvetítése).
UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány
UNICEF Blog: Szakértői javaslatok, interjúk a COVID vonatkozásában
UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány
Jogsegélyszolgálat, segélyvonal COVID vonatkozásában
UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány
Webinarium sorozat
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
Gyermekjogi információs és segélyvonal felnőtteknek (szülőknek, szakembereknek)
Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány
Információk, segítség a 10-18 éveseknek a COVID idejére
Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány
Távoktatás online biztonságát segítő szakmai anyagok felnőtteknek
Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány
https://hintalovon.hu/hu/cikk/online-biztonsag-az-otthon-tanulasban https://hintalovon.hu/hu/cikk/allasfoglalasunk-tantermen-kivuli-oktatas-videos-szamonkeresi-modjaval-kapcsolatban
Szakmai állásfoglalások, és az aktuális kormányrendeletek gyermekjogi szempontból releváns rendelkezéseinek magyarázata
Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány
“Karantált jókedv!” Hétről hétre új játékokkal, ötletekkel, túlélési tanácsokkal jelentkezünk, hogy gyorsabban teljen ez az idő. Segítünk kialakítani a napirendet, lekötni a gyereket, kezelni az új helyzetet. Iratkozzatok fel hírlevelünkre és közvetlenül megkapjátok legújabb játékainkat, videóinkat!
SOS Gyermekfalvak Magyarország
A pszichológus felajánlja: 1. Támogató vagy traumafeldolgozó resztoratív körök facilitálását, szükség szerint virtuális térben is. Célja egy biztonságos és strukturált tér kialakítása, amelyben támogatjuk az egyéni és a csoport lelki egyensúlyának helyreállítását és a problémákkal való megküzdési módok fejlesztését. 2. Krízishelyzetben lévő egyének, családok vagy kisebb közösségek számára felelősségvállaló és döntéshozó csoportkonferencia alkalmazását. Célja a döntésékkel járó feszültségek, aggályok csökkentése mellett fokuszálni a konkrét problémára egy támogató és fenntartható kapcsolati rendszerben, mely képessé válik az erőforrások és felelősség megosztására a kitűzött célok eléréséhez. 3. Sérelmek jóvátételét és a kapcsolatok helyreállítását célzó technikák alkalmazását gyermekek és felnőttek részére. Célja a negatív következményekkel járó események hatásainak megértése az összes szereplő szempontjából, a szükségletek megfogalmazása és a feloldás, továbblépés vagy lezárás elősegítése a sérelmek orvoslása és a megelőzéshez szükséges feladatok meghatározása mellett.
Negrea Vidia klinikai szakpszichológus
A kampány keretében a 16 évnél idősebb hallássérült személyek a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben hozzáférnek a KONTAKT szolgáltatásaihoz, aminek segítségével szükség esetén el lehet érni az illetékes szerveket, személyeket. A regisztrációról és működéséről minden információ megtalálható a KONTAKT Tolmácsszolgálat honlapján
Open KONTAKT kampány
Naprakész információk érhetők el jelnyelven is a koronavírusjárvánnyal összefüggő információkról, mind a honlapon, mind a Facebook-oldalon
SINOSZ
Tippek és trükkök otthoni tanuláshoz
Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület
Mozogj Otthon! Sorozat – Online edzés kicsiknek és nagyoknak
Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület
Miként hat a fiatalokkal foglalkozó szervezetekre a koronavírus? interjú
Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület