Gyermekjogi Civil Koalíció

Megfigyelő intézmények

alapvető jogok biztosának hivatala

Magyarországon nincs gyermekjogi ombudsman, de az alapvető jogok biztosa törvényi felhatalmazásánál fogva kiemelten foglalkozik a gyermekjogok védelmével. Mivel ők az egyetlen gyermekjogi, független jelentéseket készítő és vizsgáló állami szervezet, ezért büszkék vagyunk arra, hogy a gyermekjogok védelme érdekében  együttműködésben dolgozhatunk az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalával.

https://www.ajbh.hu/

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat az Emberi Erőforrások Minisztériuma önálló szervezeti egységeként működik a beteg-, ellátott-, gyermekjogokkal kapcsolatos állampolgári jogok integrált érvényesítésének érdekében.

http://www.ijsz.hu/

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatala, az UNHCR 1989 óta működik Magyarországon. Ma a szervezet budapesti irodája a közép-európai régió öt országáért felel – Magyarország mellett a Cseh Köztársaság, Moldova, Szlovákia és Szlovénia tartozik hozzá.

https://www.unhcr.org/hu/az-unhcr-magyarorszagon

 

UNHCR, the UN Refugee Agency has been present in Hungary since 1989. Today, the Agency’s office in Budapest is responsible for five countries of the Central European region – besides Hungary these countries are the Czech Republic, Moldova, Slovakia and Slovenia.

https://www.unhcr.org/ceu/2673-central-europes-regional-office.html

42738-miklos01-1024x681

Szociálpolitikus, a társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke. Számos útkereső kísérlet és szakmai újítás fűződik nevéhez, ezek között említhetjük a tarnabodi befogadó falut, a veszprémi „Pokoli Tornyot”, a nyomortelepek felzárkózását segítő Jelenlét programot, illetve a közös játékot, zenélést és labdarúgást szociálpolitikai eszközzé fejlesztő modern módszereket is. Az ezredforduló után öt éven át hajléktalanügyi miniszteri biztosként tevékenykedett. Karitatív szervezet vezetőjeként és szakpolitikusként is mindig az egyes embereket segítő gyakorlatias megoldásokat keresi.

Bélyegkép: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

logo-szines-fekvo

A Traumaközpont víziója, hogy Magyarország egy olyan hely, ahol a pszichológiai segítség nem kiváltság és mindenki, akinek szüksége van, hozzáfér a megfelelő ellátáshoz, szociális háttértől és az állami ellátórendszer kapacitásaitól függetlenül. A Traumaközpontban kiemelten fontos feladatnak tekintjük a hátrányos helyzetű vagy előítélettel kezelt társadalmi csoportokhoz tartozók ellátását, illetve olyan traumát átélt személyek rehabilitációját, akiknek az anyagi vagy társadalmi helyzete nem teszi lehetővé a szakszerű, folyamatos segítséghez való hozzáférést. Céljaink között szerepel még, hogy a foglalkozásuk során traumatizált személyekkel dolgozókat, illetve velük kapcsolatba kerülőket érzékenyítsük és felkészítsük a klienseikkel illetve munkatársaikkal való együttműködés traumához köthető speciális aspektusaira. Fontosnak tartjuk továbbá a mentális egészséggel kapcsolatos általános társadalmi ismeretek és tudatosság javítását az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés céljával. További információ: www.traumakozpont.hu

noe1_0

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987-ben alakult. Céljai az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. A NOE tagjai azok lehetnek, akik háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, az egyesület céljaival és feladataival egyetértenek, és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában.

National Association of Large Familieswas founded in 1987 with the involvement of about 150 families aiming to promote respect to life and motherhood, responsibility for marriage and future generations, to act for and serve the specific interests of large families, and to transform large families into a community knowing and helping one. Nowadays, NOE has more than 15 000 member families and more than 250 local organisations.

Kapcsolat:

http://noe.hu/