Gyermekjogi Civil Koalíció

Megfigyelő intézmények

alapvető jogok biztosának hivatala

Magyarországon nincs gyermekjogi ombudsman, de az alapvető jogok biztosa törvényi felhatalmazásánál fogva kiemelten foglalkozik a gyermekjogok védelmével. Mivel ők az egyetlen gyermekjogi, független jelentéseket készítő és vizsgáló állami szervezet, ezért büszkék vagyunk arra, hogy a gyermekjogok védelme érdekében  együttműködésben dolgozhatunk az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalával.

https://www.ajbh.hu/

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat az Emberi Erőforrások Minisztériuma önálló szervezeti egységeként működik a beteg-, ellátott-, gyermekjogokkal kapcsolatos állampolgári jogok integrált érvényesítésének érdekében.

http://www.ijsz.hu/

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatala, az UNHCR 1989 óta működik Magyarországon. Ma a szervezet budapesti irodája a közép-európai régió öt országáért felel – Magyarország mellett a Cseh Köztársaság, Moldova, Szlovákia és Szlovénia tartozik hozzá.

https://www.unhcr.org/hu/az-unhcr-magyarorszagon

 

UNHCR, the UN Refugee Agency has been present in Hungary since 1989. Today, the Agency’s office in Budapest is responsible for five countries of the Central European region – besides Hungary these countries are the Czech Republic, Moldova, Slovakia and Slovenia.

https://www.unhcr.org/ceu/2673-central-europes-regional-office.html

42738-miklos01-1024x681

Szociálpolitikus, a társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke. Számos útkereső kísérlet és szakmai újítás fűződik nevéhez, ezek között említhetjük a tarnabodi befogadó falut, a veszprémi „Pokoli Tornyot”, a nyomortelepek felzárkózását segítő Jelenlét programot, illetve a közös játékot, zenélést és labdarúgást szociálpolitikai eszközzé fejlesztő modern módszereket is. Az ezredforduló után öt éven át hajléktalanügyi miniszteri biztosként tevékenykedett. Karitatív szervezet vezetőjeként és szakpolitikusként is mindig az egyes embereket segítő gyakorlatias megoldásokat keresi.

Bélyegkép: Magyar Máltai Szeretetszolgálat